Den indledende vurdering

Det er som regel psykisk ubehag eller adfærdsmæssige problemer, der gør, at man henvender sig til en psykolog. Forinden har man oftest prøvet på selv at løse situationen men kommet til kort.

Sommetider er problemerne vokset sig større end man selv eller ens omgivelser kan overskue dem, eller man har haft et ønske om ikke at ”belemre” nogen med sine problemer og blot sunket dybere og dybere ned i dem og i ensomheden.

Ved den indledende vurdering, som godt kan forløbe over et par af de første samtaler, vil der blive spurgt til relevant baggrundsinformation. Vi vil sammen prøve at afdække, om samtaleterapi kan være hjælpsom i forhold til din konkrete problematik. Og vi vil i så fald så vidt muligt aftale behandlingsforløbets mål og ramme.

Kognitiv adfærdsterapi er en metode, der kan tilpasses den enkelte person og som har veldokumenteret effekt i forhold til behandling af en lang række lidelser og problematikker, fx depression, angst, lavt selvværd og PTSD. Derfor er det blandt mine foretrukne arbejdsmetoder.